Kurt Hummel – Chris Colfer

Over het personage
Kurt Hummel is een echte fashionista, diva en homoseksueel, hierdoor wordt hij vaak gepest door het  football team van het William McKinley High (in Lima, Ohio). Kurt veranderd van school omdat hij het gepest niet meer aankan, hij gaat naar De Dalton Academy. Daar ontmoette hij Blaine, die later met Kurt een koppel vormt. Later in de serie keert Kurt weer terug naar William McKinley High.

Toen hij acht jaar oud was verloor hij zijn moeder en hij woont sindsdien alleen met zijn vader Burt Hummel. Zijn vader accepteert hem zoals hij is en hoewel Kurt het erg moeilijk vond om hem te vertellen over zijn geaardheid werd duidelijk dat zijn vader ondanks alles om hem geeft. Ook al weet hij dan niet precies hoe ermee om te gaan.

Kurt heeft een stem die goed past in de Glee club. Hij ligt altijd in de clinch met Rachel Berry, die ook graag de ster wil zijn en de solo’s wilt. Ondanks dat beginnen ze elkaar naarmate de tijd meer te waarderen. Zijn maatje in de club is Mercedes Jones. Zij had in het begin een oogje op hem, maar sinds ze achter zijn geaardheid kwam zijn ze weer gewone vrienden.

Kurt heeft al enige tijd een oogje op Finn Hudson. Finn weet hem wel enigszins af te wimpelen, maar Kurt blijft dromen. Om dichter bij hem te komen koppelt hij zelfs zijn eigen vader aan de moeder van Finn, Carole Hudson. Als dan hun ouders gaan samenwonen breekt de hel los. Finn wil geen kamer delen met Kurt en dat leidt tot frustratie. Daarnaast moet Kurt ook nog de vernederingen van Dave Karofsky en zijn maat ondergaan. Hoewel Finn zich schaamt om te worden vergeleken met Kurt, neemt hij het uiteindelijk toch op voor Kurt. Als de vader van Kurt aankondigt dat hij gaat trouwen met Carole Hudson, is Kurt blij voor ze en organiseert de bruiloft. Op de bruiloft zingt de Gleeclub het bruidspaar toe en Finn zingt Kurt toe en accepteert hem als zijn broer.

Kurt krijgt het even zwaar als zijn vader een hartaanval krijgt en een tijdje buiten bewustzijn is. Als iedereen in de Gleeclub hem wil steunen met religieuze liederen wijst hij dit af omdat hij niet gelooft in een God die tegen homoseksuelen is. Zijn vader knapt uiteindelijk op, maar de problemen op school lijken alleen maar erger te worden. Dave Karofsky lijkt het echt op hem te hebben voorzien en drijft Kurt tot het uiterste. Kurt besluit een kijkje te nemen op de Dalton Academy, een jongensschool. Daar ziet hij hoe de Gleeclub wordt geaccepteerd en dat er een regel is wat betreft acceptatie. Kortom, ieder wordt daar genomen zoals hij is. Hij ontmoet de knappe Blaine die ook homoseksueel is. Blaine begrijpt Kurt en helpt hem op zijn weg naar acceptatie, al is deze weg niet de makkelijkste. Kurt voelt zich echter zo bedreigd op McKinley High, dat ook zijn vader en Carole besluiten om hem naar de Dalton Academy laten gaan, ongeacht de kosten. Helaas moet Kurt daardoor New Directions verlaten en wordt lid van de Warblers de Gleeclub van Dalton Academy. Het is even wennen voor Kurt, maar dankzij Blaine voelt hij zich wel aardig thuis. Al mist hij soms wel de New Directions Glee club en zelfs Rachel.

In seizoen 3 komt Kurt weer terug in de serie. Ook in seizoen 4 zal hij zijn opwachting maken, in een verhaallijn die half over Rachel, Finn en hem zal gaan en de andere helft over de overige personages.

Over de acteur:
Chris Colfer (Clovis, 27 mei 1990) is een Amerikaans acteur en zanger, vooral bekend door zijn rol van Kurt Hummel in de serie Glee.

Op aanraden van zijn familie nam hij deel aan audities voor de show. Oorspronkelijk deed hij auditie voor de rol van Artie met het nummer “Mr. Cellophane“, maar Kevin McHale werd geselecteerd voor de rol. De casting-directors waren echter zo onder de indruk van Colfer dat ze speciaal voor hem de rol van Kurt Hummel bedachten. Colfers commentaar op zijn casting: “Het is goed om iets positiefs te hebben, vooral voor kinderen in kleine steden, zoals ikzelf, die behoefte hebben aan een kleine pick-me-up.” Kurt is homoseksueel, heeft een innige vriendschap met Mercedes en kan de hoge ‘F’ halen.

Colfer zelf is ook openlijk homoseksueel. Daar werd hij vroeger vaak voor gepest op school, en zijn ouders hebben het ondertussen geaccepteerd.

Overigens was Colfer al te zien op televisie toen hij 18 was in een korte film waarin een onhandige tiener een sportconditietest moet halen om toegelaten te worden tot de Harvard University. In 2010 had hij een bijdrage in de kinderfilm Marmaduke.

Chris schreef in 2011 het script van de film Struck by lightning, waarhij zelf ook de hoofdrol in speelt. In datzelfde jaar schreef hij ook zijn eerste kinderboek the land of stories.

Bron: Wikipedia

Foto’s

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

  • © gleenl.wordpress.com
    Wij hebben geen enkele rechten van Glee. Als je Glee leuk vindt, koop dan hun producten.

    Koop Glee liedjes in iTunes