Mercedes Jones – Amber Riley

Over het personage
Mercedes Jones (Amber Riley) is één van de eerste leden die zich aanmeldt bij de Glee club ‘New Directions.’ Ze staat bekend om haar uitgesproken mening en haar pittige karakter. Ze kan het in de Glee club goed vinden met Kurt Hummel (Chris Colfer), waar ze in eerste instantie ook verliefd op wordt. Haar hart wordt gebroken als ze ermee wordt geconfronteerd dat Kurt niet op meisjes valt. Ze worden ondanks dat goede vrienden.

Haar stem heeft een groot aandeel in de groep. Zo heeft ze geregeld een duet gezongen met Santana Lopez (Naya Rivera). En hoewel ze elkaar buiten de club totaal niet zien staan (en niet kan uitstaan) blenden hun stemmen prachtig met elkaar. Ook weet ze altijd de hoge noten aan het einde van een nummer te halen en kan iedereen op haar vertrouwen als er een goede song moet worden gekozen met soul of R&B. Als de cheerleader Quinn Fabray (Dianna Agron) ontdekt hoe het is om dik te zijn (vanwege haar zwangerschap) groeien zij en Mercedes naar elkaar toe en worden goede vriendinnen. Mercedes nodigt Quinn zelfs uit om bij haar in te wonen als Quinn zelf uit huis wordt gegooid door haar ouders.

Mercedes & Kurt besluiten bij de Cheerios aan te sluiten als ze het gevoel krijgen niet zich genoeg te kunnen ontplooien in de Glee club op zang gebied (omdat de meeste solos voor Rachel zijn). Ze blijven echter wel in de Glee club. Mercedes & Kurt worden hierdoor uiterst populair op school. Mercedes wil zelfs Puck (Mark Salling) zijn vriendinnetje spelen als hij juist wat minder populair wordt op school (door het verlies van zijn hanekam) hierdoor ligt ze echter wel in de clinch met Santana, die een knipperlicht relatie heeft met Puck. Als de coach van Cheerios, Sue Sylvester (Jane Lynch) wil dat zij (an alle andere cheerleaders) extreem gaat afvallen, wordt het Mercedes teveel. Ze stopt met de Cheerios en haar schijnrelatie met Puck eindigt dan ook.

Mercedes is ook aanwezig bij de geboorte van Quinn’s dochtertje aan het einde van seizoen 1.

Over de acteur
Amber Riley
 (Los Angeles, 15 februari 1986) is een Amerikaans actrice en zangeres. Ze is vooral bekend door haar rol als Mercedes Jones in de televisieserie Glee.

Amber deed op 17-jarige leeftijd auditie voor American Idol, maar geraakte niet voorbij de producers van het programma. Ze studeerde af in 2004, en deed in 2007 auditie voor de rol van Effie in de musical Dreamgirls, maar werd te jong bevonden voor de rol. Ze speelt sinds 2009 de rol van Mercedes in Glee en maakt ook deel uit van de Glee Cast.
Bron: Wikipedia. 

Foto’s

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

  • © gleenl.wordpress.com
    Wij hebben geen enkele rechten van Glee. Als je Glee leuk vindt, koop dan hun producten.

    Koop Glee liedjes in iTunes