Quinn Fabray – Dianna Agron

Over het personage Als de serie start, heeft Quinn een relatie met Finn Hudson, de populaire quarterback. Als Finn zich aanmeldt bij de Glee Club en veel tijd aan Rachel besteedt, denkt Quinn dat er iets gaande is tussen de twee. Daarom doet ze auditie voor de Glee club samen met Santana en Brittany, die cheerleaders zijn net zoals Quinn. Als Sue hier achter komt, laat ze haar drie cheerleaders spioneren voor haar.

In de loop van het seizoen wordt Quinn zwanger. Ze vertelt iedereen dat Finn de vader is. Maar de echte vader is Noah (Puck), met wie ze is vreemgegaan omdat ze zich dik voelde en ze dacht dat er iets gaande was tussen Finn en Rachel. Rachel komt erachter dat Puck de echte vader is en vertelt dit aan Finn. Finn wordt heel kwaad en maakt het uit met Quinn. Daarna probeert Quinn een relatie aan te gaan met Puck, maar ze komt erachter dat het niet gaat werken omdat hij nooit bij één vrouw zou kunnen zijn. Hier speelde Santana een grote rol in, ze liet namelijk haar inbox vol sexts (sexy texts, ofwel seksuele berichtjes/sms’jes) zien.

Vanwege haar zwangerschap wordt ze uit het cheerleadersteam gezet. Gelukkig vindt ze steun bij haar vrienden in de Glee Club, het gaat zelfs zo ver dat Mercedes bereid is haar in huis te nemen als ze bij zowel Puck als Finn niet meer kan blijven. Als het kindje geboren wordt, staat Quinn het af ter adoptie aan Rachel’s biologische moeder, Shelby Corcoran. Als het aan Quinn gelegen had, had haar kindje geen Beth geheten, maar Puck vertelde deze naam tegen Shelby en zij vond dit een mooie naam.

In het tweede seizoen wordt Quinn weer hoofd van het cheerleadersteam en is weer populair in de school. Maar er komt een nieuwe jongen op school, Sam Evans. Als Sam wordt geslushied door jongens van het rugbyteam helpt Quinn hem schoonmaken. Sam zegt dat ze mooie ogen heeft in na’vi (Avatar Taal). Als de Glee Club duetten moet gaan doen, doet ze die samen met hem. Tijdens het repeteren probeert hij Quinn te zoenen, maar Quinn trekt zich terug en zegt dat ze zich alleen maar op zichzelf wilt concentreren en geen vriendje wil en dat ze niet meer samen met hem een duet wilt zingen. Rachel haalt Quinn over om toch nog een duet te doen met Sam. Ze zingen samen Lucky van Jason Mraz en Colbie Callait en ze winnen een etentje voor twee bij breadstix. Vanaf dat moment beginnen ze een relatie.

In de aflevering Furt, geeft Sam haar een beloftering. Hij zegt dat hij ooit met haar wil trouwen en dat de ring symboliseert dat hij haar nooit zal dwingen in iets dat ze niet wilt en dat hij haar trots wil maken.

Maar na een tijdje begint Quinn vreemd te gaan met haar ex-vriendje Finn. Hierdoor staat ze voor een keuze: Finn of Sam. Als Sam het liedje Baby van Justin Bieber zingt, kiest ze toch voor Sam. Maar Sam komt erachter dat Quinn is vreemdgegaan en maakt het uit met haar.

Daarna begint Quinn te daten met Finn. Maar Finn maakt het later uit met haar omdat hij nog gevoelens voor Rachel heeft.

In de aflevering Born This Way komen we erachter dat Quinn eigenlijk Lucy Q. Fabray heet en vroeger een brunette met overgewicht was. Ze liet een neusoperatie uitvoeren, ging allerlei sporten doen om af te vallen en kleurde haar haar. Ze liet de naam Lucy vallen en koos voor Quinn.

Over de acteur
Jeugd en Familie
Dianna Agron is geboren in Savannah, Georgia als dochter van Ronald en Mary Agron.Ze groeide op in San Francisco, Californiëvanwege de carrière van haar vader, die een algemeen directeur was bij een van de Hyatt Hotels. Haar ouders komen oorspronkelijk uit Rusland, hun oorspronkelijke achternaam, Agronsky, werd aangepast door Ellis Island ambtenaren. Dianna en haar broer, Jason, groeide op in een Joods gezin in de middenklasse. Tijdens haar jeugd, spendeerde ze veel tijd aan optreden. Ze begon met dansen toen ze drie jaar oud was, vooral jazz en ballet, later begon ze ook met hip-hop dansen. Ze bracht ook veel tijd door met optreden op een podium, ze verscheen in veel lokale musical / theater producties toen ze jonger was. Ze studeerde cum laude af op de Burlingame High School in Californië.

Carrière
Agron verscheen in verschillende televisieseries zoals SharkClose to HomeCSI: NYNumb3rs en ze had een rol in Veronica Mars voor drie afleveringen. Vervolgens verscheen ze als Harper in een 13-delige serie van korte films genaamd It’s a Mall World, geregisseerd door Milo Ventimiglia. Daarna kreeg ze een rol in Heroes namelijk die van Debbie Marshall, de hoofd cheerleader / aanvoerder van het cheerleaders-team op Costa Verde High School. Ze presenteerde ook een mini muziekfestival genaamd Chickens in Love voor 826LA in Los Angeles.

Ze was een van de vele jonge Hollywood sterren die geselecteerd werden voor Wal-Mart’s Ocean Pacific Lente 2010 marketing campagne. Deze nationale campagne was te zien in mode, levensstijl en entertainment tijdschriften zoals ‘’Elle’’, ‘’Teen Vogue’’ en ‘’Cosmopolitan’’, maar ook online en in verschillende steden. Tevens organiseerden de jonge sterren eind april een Ocean Pacific evenement in Los Angeles, waar ze ook present waren als merk ambassadeurs.

Haar grote doorbraak kwam in 2009 toen ze de rol van Quinn Fabray, een cheerleader op een Amerikaanse High School in Ohio, in de serie Glee ging vertolken. Sinds de serie begonnen is in mei 2009, heeft het hoge kijkcijfers gehaald en werd het zeer positief ontvangen, voorbeelden hiervan zijn het winnen van een Screen Actors Guild televisie cast award in 2009, en twee Golden Globes voor beste televisieserie in de categorie Comedy of Musical

In 2010, regisseerde Agron de videoclip voor het nummer ‘‘Body’’ door ‘‘Thao with the Get Down Stay Down’’. Ze speelde in hetzelfde jaar een kleine rol in de film Burlesque waarin ze samen te zien was met Christina Aguilera, Cher en Stanley Tucci. Tevens werd ze door People verkozen om deel uit te maken van hun Most Beautiful 2010.

In 2011 is ze samen met Alex Pettyfer en Timothy Olyphant te zien in de sciencefiction actie thriller I Am Number Four, geregisseerd door D.J. Caruso. Tevens behaald ze een achtste plek in 2011 AfterEllen.com “Hot 100” lijst.

Foto’s

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

  • © gleenl.wordpress.com
    Wij hebben geen enkele rechten van Glee. Als je Glee leuk vindt, koop dan hun producten.

    Koop Glee liedjes in iTunes