Rachel Berry – Lea Michele

Over het personage
Rachel Berry is opgevoed door een homo-echtpaar als enig kind en is al van jongs af aan op zoek naar manieren om in de spotlights te staan. Ze is een enorm fan van musicals en heeft ook aan vele zang wedstrijden meegedaan.Ook heeft ze op haar Myspace pagina vele filmpjes geplaatst van zichzelf zingend. Echter wordt ze behoorlijk belachelijk gemaakt door de cheerleaders en andere leerlingen van Mckinnley High.

Als de leraar Spaans ‘Will Schuester’ besluit om de Glee club weer als vanouds te creëren is het dan ook Rachel die zich als één van de eerste aanmeld en hem wegblaast. Rachel is best wel egocentrisch als het gaat om het delen van de spotlights en wil dan ook het liefst nummer 1 zijn als het gaat om solo optredens. Tot ergernis van de andere clubleden. Vooral met de nogal mode bewuste homoseksuele Kurt Hummel ligt zij vaak in de clinch. Gaande weg leren zij elkaar beter kennen en doen zelfs enkele duetten samen.

Vanaf het begin heeft Rachel al een oogje of football quarterback speler ‘Finn Hudson.’ Hij lijkt haar ook wel leuk te vinden, maar heeft op dat moment een relatie met Cheerleader ‘Quinn Fabray.’ Als duidelijk wordt dat Quinn zwanger is en beweert dat Finn de vader is, dreigt Rachels droom om ooit Finn zijn vriendin te worden, in duigen te vallen. Finn & Rachel groeien wel naar elkaar toe en delen intieme momenten. Ook al heeft hij nog officieel een relatie met Quinn. Als Rachel ontdekt dat Quinn liegt over de vader van haar kind, maakt ze aanstalten om het Finn te vertellen.

Ondanks de problemen onderling zijn de duetten samen met Finn erg intiem en vrolijk en is er een geweldige chemistry tussen de twee. Ze krijgen losjes een relatie, maar Finn is toch niet helemaal onder de indruk van hun relatie en maakt het uit. Tot groot verdriet van Rachel.

Rachel leert de leadzanger ‘Jesse St. James’ van hun concurrenten ‘Vocal Adrenaline’ kennen als zij een nummer zoekt voor hun Glee club opdracht. De twee vallen al snel voor elkaar en Jesse besluit om zich aan te sluiten bij ‘New Directions’ om bij haar te kunnen zijn. En juist net op dat moment besluit Finn dat zij toch de ware voor hem is en haar voor zich terug wil winnen…

Jesse heeft echter een geheime agenda. Hij heeft van zijn coach ‘Shelby Corcoran’ de opdracht gekregen om ‘vrienden’ te worden met Rachel. Shelby blijkt namelijk de biologische moeder van Rachel te zijn. Shelby heeft gefungeerd als draagmoeder voor de vaders van Rachel in ruil voor geld om zo haar droom als performer te kunnen waarmaken. Deze droom is echter mislukt. Ze wil graag weer herenigt worden met haar dochter, maar zij mag Rachel niet benaderen tot zij 18 jaar is, mits Rachel háár als eerste vind….

Rachel geeft aan Jesse te kennen dat zij soms best wel een moeder mist en nieuwsgierig is naar haar. Jesse stelt voor (in opdracht van Shelby) om te gaan duiken in haar verleden en terwijl zij oude spullen doorzoeken, dropt hij een bandje met daarom een bericht van Shelby in één van de dozen. Rachel vind alles confronterend worden en wil het bandje niet beluisteren. Uiteindelijk weet Jesse haar zover te krijgen. Op het bandje zingt Shelby het Les Miserables nummer ‘I Dreamed a Dream.’ Het grijpt Rachel erg aan.

Later in het seizoen als Rachel en een paar clubleden spioneren bij de repetitie van Vocal Adrenaline ziet Rachel hoe Shelby de groep coached. Als Shelby het nummer ‘Funny Girl’ zingt van Barbra Streisand, realiseert ze zich dat zij haar moeder is en confronteerd haar hiermee. Beide weten niet wat ze nu moeten en de hoge verwachtingen die er waren zijn weg. Shelby realiseert zich dat ze veel gemist heeft en besluit Rachel op afstand te houden. Met begrip, maar ook met verdriet accepteert Rachel dit besluit.

Ondertussen hapert de relatie met Jesse. Jesse heeft zijn werk gedaan voor Shelby en voelt zich niet geaccepteerd door de Glee club. Hij gaat terug naar Vocal Adrenaline en maakt het uit met Rachel. Later maakt hij Rachel ook nog eens belachelijk door haar met een list te lokken naar de parkeerplaats, waar zij door zijn clubgenoten en ook door Jesse wordt bekogelt met eieren.

Als ‘New Directions’ verliest op Regionals is ze er behoorlijk kapot van. Maar ze beseft dat vriendschap niets kapot kan krijgen. Gleeclub krijgt nog een jaar de tijd om voor te bereiden en Regionals te winnen! Haar relatie met Finn wordt nieuw leven ingeblazen, maar eindigt in seizoen 2 drastisch als ze erachter komt dat Finn geen maagd meer is, zoals hij beweerde.

In seizoen 3 komt Rachel weer terug in de serie. Ook in seizoen 4 zal ze haar opwachting maken, in een verhaal lijn die half over Finn, Kurt en haar zal gaan en de andere helft over de overige personages.

Over de acteur
Lea Michele Sarfati (New York, 29 augustus 1986), professioneel bekend als Lea Michele, is een Amerikaans actrice en zangeres. Ze won een Satellite Award en een Screen Actors Guild Award voor haar rol in de televisieserie Glee.

Michele werd geboren in The Bronx en groeide op in Tenafly in de staat New Jersey. Ze studeerde aan de Tisch School of the Arts van de New York University. Ze debuteerde als jeugdacteur in 1995 op Broadway in het stuk Les Misérables. Ze zette haar acteercarrière verder in het theater met onder meer rollen in Ragtime, Fiddler on the Roof en Spring Awakening. In een regionaal theater speelde ze de rol van Anne Frank in de Engelstalige versie van het theaterstuk Het Achterhuis.

In 2000 speelde ze een gastrol in de televisieserie Third Watch. In 2009 gaat ze aan de slag in de Fox-serie Glee. Voor deze rol werd ze genomineerd voor een Teen Choice Award en een Golden Globe en won ze de Satellite Award voor beste actrice in 2009 en een Screen Actors Guild Award voor een ensemble in een comedieserie. In 2012 zal ze te zien zijn in Dorothy of Oz, een film gebaseerd op het verhaal van De tovenaar van Oz.
Bron: Wikipedia

Foto’s

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

  • © gleenl.wordpress.com
    Wij hebben geen enkele rechten van Glee. Als je Glee leuk vindt, koop dan hun producten.

    Koop Glee liedjes in iTunes